5 dolog, amit próbálj ki augusztusban

Állíts össze egy könyvlistát

Gondolom, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a személyes és a szakmai fejlődésedhez az olvasás az egyik legjobb módszer. Nem tudom, hogy ti milyen stratégia alapján választjátok ki a könyveket, de ami engem illet, én hajlamos vagyok random módon rábökni egy kötetre a polcomon. Viszont most elhatároztam, hogy összeállítok egy listát, amit követve végre valahára olyan könyvekre is sort kerítek, amiket például már több éve szerettem volna elolvasni, de eddig valamiért mindig kimaradtak az olvasmányaim közül. A feladat tehát augusztusra az, hogy te is állíts össze egy listát és ez alapján válaszd ki az olvasandó könyvedet. Néhány segítő kérdés a listád összeállításához:  Van olyan klasszikus, amit már régóta szeretnél elolvasni?  Milyen szakmai témájú könyvek segítenének most a célod eléréséhez? Melyik az a könyv, amit szívesen újra elolvasnál? 

+Tipp: A listádat állítsd össze a www.moly.hu oldalon!

Szánj 30 percet az e-mailjeid rendszerezésére

Ha neked is kaotikus az e-mail fiókod, olvasatlan levelek és irreleváns hírlevelek sorakoznak a bejövő leveleid között, akkor a következő feladat neked szól. Augusztusban szánj legalább fél órát arra, hogy rendet raksz az e-mailjeid közt, címkézed és kategorizálod őket, és leiratkozol a felesleges promóciós levelekről. Hidd el, hogy óriási piros pontot adsz majd a végén magadnak.

+Tipp: Olvasd el a hatékony e-mail kezelésről írt bejegyzésem itt.

Tarts digitális detox hétvégét

Melyik hónap lehetne alkalmasabb egy digitális detox hétvégére, mint az átlagban 30 fokos augusztus? Én úgy gondolom, hogy a telefon és a közösségi oldalak nem az ördögtől valóak, csak tudatosan kell használni őket és néha nem árt 1-2 nap szünet. Találj egy hétvégét a naptáradban, amikor kilépsz a Facebookról és az Instagramról, kikapcsolod a Youtube értesítőid, és félreteszed kicsit az e-mailjeid is. Élvezd ki a nyarat, kirándulj, strandolj, egyél rengeteg dinnyét és még annál is több sajtos-tejfölös lángost. Legyen 48 órád augusztusban, amikor nem jut eszedbe a telefonod, sőt ha szeretnél egy pillanatot megörökíteni, akkor se nyúlj rögtön a mobilodhoz, hanem keresd meg a polcodon porosodó fényképezőgéped.

+Tipp: Olvasd el a Pszichoforyou blog cikkét a témában: Így szakíts a telefonoddal

Koncentrálj csak 1 dologra

Az új év elején mindenki annyira izgatott és lelkes, hogy minden álmát egyszerre szeretné valóra váltani. Viszont valljuk be, ez szinte lehetetlen és csak azt eredményezi, hogy felaprózódsz a teendők közt és bár mindenbe belevágsz, a végén semmit nem fejezel be. Éppen ezért ebben a hónapban legyen az a feladat, hogy csak egy dologra koncentrálj, egyetlen egy célra a listádról. Augusztus 31 napos, tehát ha mindennap legalább szentelsz mindössze 15 percet – ami valljuk be, tényleg nem sok – bármilyen projektednek, akkor garantált, hogy a hónap végére nagy előrelépést könyvelhetsz el.

+Tipp:  Olvasd el a félévi újratervezésről szóló bejegyzésem ezen a linken.

Igyál megfelelő mennyiségű folyadékot

Gondolom nem is kell megemlítenem, hogy mennyire fontos a megfelelő folyadékbevitel, nyilván minden évszakban, de nyáron különösen érdemes rá figyelni. Elárulom, hogy én is hadilábon állok vele, de igyekszem orvosolni a problémát. Ha neked is nehézséget okoz a rendszeres folyadékbevitel, akkor töltsd le ezt az applikációt, ami mindig emlékeztet arra, ha eljött az ideje egy újabb pohár víznek. Szerezz be egy kulacsot, és töltsd újra ha szükséges.

+Tipp: Budapest több kávézójában ingyen újratöltheted a kulacsod, töltsd le ezt az alkalmazást, és gyűjtsd a pontokat: Vízlelőhely

Get the Latest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© 2021 · on Genesis Framework

Copyright© 2021 · TheBProject · Minden jog fenntartva · Log in