Working Woman Interjú #1 – Sümegi Eszter, gyógymasszőr

Már nagyon régóta tervezem, hogy készítek egy interjúsorozatot a blogra, ahol sikeres, ambiciózus nőkkel beszélgetek a szakmájukról, a hivatásukról. Remélem, inspirálni fognak majd titeket ezek az interjúk, hiszen számtalan karrierutat megismerhettek, tanulhattok mások tapasztalataiból, de az is lehet, hogy pont itt kapjátok meg az utolsó löketet a pályamódosításhoz.

A sorozat első részében ismerjétek meg Esztert, akit úgy ajánlott egy barátnőm, mikor interjúalanyokat kerestem, és milyen jól tette, hiszen Eszter egy végtelenül kedves lány, aki ráadásul imádja a hivatását, folyamatosan törekszik a fejlődésre és tudatosan építi a karrierjét. Eszter az interjúban mesél arról, hogy miként is kezdődött a pályafutása, milyen nehézségekkel kell megküzdenie és mi az ami motiválja a mindennapokban. Olvassátok el, megéri!

1. Hogyan mutatnád be magad 2 percben annak, aki nem ismer?

Sümegi Eszter vagyok, végzett gyógymasszőr , parapszichológus- lélekgyógyász.
Jelenleg három fő területen tevékenykedem: masszászkezeléseket, energetikai kezeléseket végzek, valamint egy világhírű óriásvállalat hálózatát építem, mint független vállalkozó. Ennek a vállalatnak a világon egyedülálló környezetvédelmi és egészségfejlesztő területe fogott meg, így ezekben vagyok igazán aktív.
Számomra rendkívül fontos a fejlődés is minden síkon (szellemi és fizikai egyaránt) , ezért jelenleg is folynak tanulmányaim  kínai gyógyászat, humanisztikus asztrológia, magyar népi csontkovácsolás és az energiagyógyászat különböző területein.
Életem fő feladatának tekintem saját fejlődésemen keresztül segíteni és emelni környezetemben lévőket. A munkám során a tudományos technológiákat ötvözöm az egyre csak fejlődő extra- és intraszensz képességeimmel. Hiszem és tapasztalom, hogy a kettő együtt igazán hatékonyan tud működni. 
Fejemben már évekkel ezelőtt megszületett az a kép, az a cél, mely felé egyre csak haladok. Fejemben a kép, szívemben pedig a hozzá kapcsolódó érzések, sugallatok, melyek vezetnek előre.  Egyszerűen csak szeretném, ha jobb hely lenne a világ. Ehhez pedig szeretnék én magam is jobb emberré válni.
Tudom, hogy hosszú út áll még előttem, de rengeteg segítséget és erőt kapok az akadályok legyőzéséhez.  Vannak kisebb-nagyobb kitérők, de mindenből igyekszem tanulni.
Szeretem az Élet nevű játékot , annak minden kalandjával és feladatával. Szerintem élvezettel érdemes ezt játszani, hisz olyan izgalmas! :)

A fotót készítette: Déri Norbert

2. Mesélj egy picit a karrieredről. Hogy jutottál el oda, ahol most tartasz?

Mióta az eszemet tudom, érdekelt az általános tanulmányokon túl minden olyan információ, mellyel jobban megérthetem a világot és az embereket.
Gyerekként is vonzódtam a biológia, csillagászat, filozófia, pszcihológia, ezotéria, élővilág, művészetek iránt, ráadásul minden vonzott, amit nem kellett kötelezően megtanulni. :)
Emlékszem, hogy sokáig nem tudtam eldönteni, hogy művész legyek vagy orvosi pályára lépjek. Rajzaimat elismerő szavak követték kiskorom óta. Rajzolás, festés közben mindig más világba csöppentem, viszont ezzel egyidőben alakult ki az érdeklődés az emberi test, lélek iránt is.
Mindig is vonzott az, hogy jobban megismerjem azt a csodás “szerkezetet”, amelyben élek. Bár művészeti vonalon indultam el, a sors egy gyógymasszőri képzésre sodort a későbbiekben, mely új világokat nyitott meg előttem, az emberekkel való foglalkozás ezen módja pedig teljesen magával ragadott.
Amit szeretnék magas szinten művelni -mely a művészet és az orvoslás gyönyörű egyvelege- az a gyógyítás művészete. Kreativitást is csempészni a kezelésekbe úgy, hogy annak eredménye legyen. Átadni magam a pillanatnak és élvezni, amit csinálok.
Hatni emberekre, elindítani őket valamiben. Kicsit megnyomkodni azokat a gombjaikat is, amitől elkezd belül a lelkük mélyén mocorogni valami, ami változásra sarkallja őket. Fogni a kezüket ebben a játékban. :)
Ezen felül egy komolyabb kép van a fejemben a jövőt illetően, bár alapjait az előbb felsoroltak képezik.

3. Hogyan néz ki egy átlagos munkanapod?


Legtöbbször a reggeli,délelőtti órákat szánom a töltődésre, énidőre. Ilyenkor vagy aktív edzést végzek, vagy jógázok. A meditálás és olvasás is része életemnek. Bár kicsit hanyagoltam az elmúlt időszakban ezen tevékenységeket, de jelenleg ismét építem vissza őket a mindennapokba. Legjobb formámban mindig azokban az időkben voltam, amikor a reggeli “erő óráját” kihasználtam, vagyis az ébredés utáni első órát meditálással, önfejlesztéssel és jógával indítottam. Ez eddig időszakosan sikerült,egyik célom, hogy állandóvá tegyem.
Majd mindezek után indul a nap, végzem a kezeléseket hol a bérelt helyen, hol háznál egészen estig.  Hétköznapokon heti kétszer oktatási esteken, havonta többször hétvégéken is oktatásokon, rendezvényeken vagyok. Nem unatkozom, minden napom más. :) 

4. Mi a legjobb része a munkádnak?


Számomra az a legszebb, amikor látom az emberi fejlődést, ezalatt értem a fizikális változásokat, de a személyiségbelieket is. Néha olyan “aprónak” tűnik, hogy az illető észre sem veszi a különbséget, ám szememben ezek óriásiak. Részemről fontos, hogy türelmes és figyelmes legyek , ami a kezdeti időkben a felfokozott lelkesedés miatt nem igazán ment. :) Vannak vendégek masszázs során , akikkel hosszú-hosszú folyamatos kezelés hozza el a lélek azon sebeinek gyógyulását, mely gyengédséggel, figyelemmel oldhatók fel. Ezen blokkok oldása érezhető az ízületek, izmok állapotának pozitív irányú változásában. Nagyszerű érzés, hogy mindenkit a nyitottságához mérten tudok támogatni.
Nyílván örülök az azonnali eredményeknek is, viszont a lassabb folyamatok komolyabb dolgokat tükröznek a háttérben, így még nagyobb sikernek könyvelem el az eredményeket.
Másik pedig, hogy nagyon sok vendégemmel nagyon jó kapcsolat alakult ki, csodálatos embereket ismerhettem meg eddigi tevékenységeim során. 

5. Milyen képességek és készségek szükségesek ehhez a munkához?


Szerintem az empátia, értő és érző figyelem, megbízhatóság , pozitív életszemlélet, taníthatóság, nyitottság. Hiszem, hogy mindent meg lehet tanulni, ha nem is rendelkezünk vele. Fontosnak tartom a folyamatos önképzést is. 

6. Mit tartasz az eddigi legnagyobb eredményednek?

Azokat a pillanatokat, amikor az idősek otthonában -életem első és egyben utolsó munkahelyén- a masszázs mellett reményt, hitet, örömöt,jókedvet tudtam adni azoknak, akik végleg feladták. Mosolyt csalni azokra a megfáradt, búskomor arcokra, meglágyítani kőkemény szíveket, na az igazán csodálatos érzés volt.
Szívemet melengeti az is, amikor sikereket érünk el olyan egészségi állapotokban, amiknél a nyugati orvoslás nem tud segítséget adni, mert nem lát megoldást.
Jobban átgondolva, minden apró eredmény adott pillanatban a legnagyobbnak számít. :)

7. Milyen nehézségekkel kell szembe nézned a munkád során? Hogyan lendülsz túl rajtuk?


Mivel érzékeny vagyok, meg kellett tanulnom nem együtt sírni az emberekkel , ha elmesélték az életük nehézségeit. Kezdetben ezért nagyon gyorsan lemerültem, ám az otthonban ezt idővel megtanultam kezelni. Azóta bírom egész nap…..s most inkább nem-et mondani tanulok, annyi energiám van. Mivel nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, a nehézség inkább abban van, hogy ne velük foglalkozzak, hanem pihenjek.  De azért változok ebben is folyamatosan. :)
Szeretem azokat az embereket is, akiket előre beharangoznak , hogy “nehéz esetek”.Velük is megtalálom a közös hangot, szóval nem igazán jut eszembe nehézség.
Eleinte volt nagyon nehéz, amikor eldöntöttem, hogy ezt fogom csinálni, és nem kaptam kellő támogatást a környezetemtől sem a tanulmányok alatt, sem a vállalkozói tevékenység elindításánál. Senki nem hitte el körülöttem, hogy meg lehet csinálni, s ezt így fennt is lehet tartani-  én meg nekik nem hittem.
Mai napig találkozok ilyen emberekkel, meghagyom őket ebben a hitben, én tudom, hogy csak rajtam múlik amit kitűzök, s az akadálolyok legyőzésére képes vagyok. Szeretem motiválni az embereket, nem várom el mindenkitől, hogy ezt tegye, elfogadom őket olyannak, amilyenek.
A kulcs nálam a nehézségek átugrásához tehát: kitartás, türelem, elfogadás.

8. Mit tanácsolsz azoknak, akik hasonló pályán képzelik el a jövőjüket?

Legyél kitartó és türelmes, szeresd és fogadd el az embereket, képességeikhez mérten vezesd, tanítsd őket.

9. Mivel kapcsolódsz ki, ha nem dolgozol?


Számomra a reggeli tevékenységek a mindennapos kikapcsolódás részét képezik, ezen kívül heti szinten részt veszek motiváló, önfejlesztő előadásokon, évente többször szemináriumokon. Igyekszem körbevenni magam sikeres emberekkel, hogy inspirálódhassak általuk. Ezen felül nagyon szeretek a természetben időt tölteni, kirándulni és biciklizni is.  Most szeretnék ismét festeni, hosszú ideje nem fogtam ecsetet a kezemben. 

10. Mit üzennél a 21 éves önmagadnak?

Soha ne add fel, higyj magadban! Minden cselekedet megéri!

+1 Kit javasolsz a következő interjúalanyomnak?


Bertalan Zsaklin, Barta Helga

VILLÁMKÉRDÉSEK

1. Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban?

Orvos vagy pszichológus

2. Ha 25 órából állna Neked egy nap, akkor mivel töltenéd a plusz 1 órádat?

A szeretteimmel,családdal barátokkal tölteném. 

3. Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál?
Ne csak másnak adj, hanem magadnak is!Get the Latest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 · on Genesis Framework