5 dolog, amit próbálj ki januárban

2020-ban is folytatom az “5 dolog, amit próbálj ki ebben a hónapban” rovatom, úgyhogy extrém lassú sebességgel ugyan, de megérkezett a januári kiadás is. Remélem, ebben a bejegyzésben ismét találtok majd olyan tippeket, amelyeket mindenképp megvalósítotok és beépítetek a szokásaitok közé. 

Nyeld le a békát!

A nyeld le a békát módszert Brian Tracy építette be a köztudatba, valószínűsítem, hogy már hallottál is róla. Ne ijedj meg, nem kell megenni egy békacombot, hanem itt a béka feladatokat és teendőket jelent, amiket priorizáltál ugyan, de valamilyen indok miatt félretetted őket. A szabály mindössze annyi, hogy mielőbb (lehetőleg még a reggeli órákban) oldd meg a nehéz és fontos feladataid, azaz nyeld le a békát. Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy megjelölöd a 3 legfontosabb dolgot a teendő listádon, és addig nem térsz át újabbakra, amíg ezek nincsenek kész. Ennyi! Ha rendszeresen halogatsz, akkor ez a módszer lesz a kedvenced ebben a hónapban. 

Tipp: Töltsd le a www.designlovefest.com sablonját, és minden nap írd össze a legfontosabb 3 feladatod.

Írj levelet magadnak

Kicsit furcsán hangzik tudom, de én kipróbáltam egy workshop keretében és szerintem szuper ötlet. Fogj egy A4-es lapot és írj egy levelet a 2021 januári énednek. Foglald össze, hogy mi történt veled 2020-ban, mi az amit elértél, mi az amire a legbüszkébb vagy. 2021-ben pedig tök jó lesz újra elolvasni, hogy milyen elvárásokkal futottál neki ennek az évben. Én alig várom, hogy elolvassam a magamnak írt levelet.

Tipp: Ha félsz, hogy elkeveredik a leveled, akkor a futureme oldal tetszeni fog, úgyanis itt meg tudod írni az e-mailt és időzítheted, hogy mikor kapd meg.

Napi 10-15 percet meditálj

Napi 10-15 percet szánj tudatosan csak magadra, amikor semmitől sem zavartatva elmélyedhetsz a gondolataidban, az érzéseidben, és egyszerűen csak élvezed a csendet körülötted. Nem egyszerű, de néha ki kell szabadulni az állandó nyüzsgésből és rohanásból, és időt kell szakítani önmagunkra, így ebben a hónapban reggel vagy este szánj legalább 10 percet a meditációra.

Tipp: Használj appot! Próbáld ki az ingyenes Calm alkalmazást, de 14 napig ingyenes a népszerű Headspace is.

Networkingelj!


Online felületeken is lehet kapcsolatot építeni ugyan, de ebben a hónapban iktass be legalább egy programot, ahol személyesen találkozhatsz új emberekkel. Böngészd át az FB esemény ajánlókat, válassz ki egy tematikus workshopot vagy egy direkt kapcsolatépítésre fókuszáló rendezvényt. Ha nehezen oldódsz idegen környezetben, akkor készülj fel otthon egy picit, gondold át, hogy mi az amit érdemes tudni rólad és írd össze pár mondatban. Ismerkedj és inspirálódj, ezek az események garantáltan feltöltenek majd.

Tipp: Ha nehezen megy a kapcsolatépítés, akkor ezt az irányított networking eseményt érdemes kipróbálnod, nem gond, ha nem vagy vállalkozó. Kapcsolatépítő reggeli introvertált vállalkozóknak

Tanulj valami újat!

Januárban kezdj el valami olyat tanulni, ami mindig is érdekelt, de eddig valamiért mégsem vágtál bele. Legyen az akvarellfestés, varrás, programozás, sminkelés vagy bármi, ami érdekel. Rengeteg videót találsz a neten, de ha egy kicsit kutatsz, akkor workshopot is találsz az adott témában, ebben biztos vagyok. Ha elmész egy ilyan eseményre, akkor a networkingelj feladatot is kipipálhatod, tipikus win-win szituáció.

Tipp: Ha inkább online tanulnál valami újat, akkor a Skillshare, Udemy és a Coursera oldalai biztosan a segítségedre lesznek.

Mit próbáltok ki ezek közül januárban? Írjátok meg kommentben és beszélgessünk a bejegyzés alatt!

Get the Latest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 · on Genesis Framework