Így tervezd meg a 2020-as évedet!

Ma számomra az áthúzott dátumok világnapja lehet, mivel én már legalább háromszor 2019-et írtam 2020 helyett, de persze valószínűleg csak ennyire nehezen tudom feldolgozni, hogy ismét eltelt (rohant!) egy év. Ezektől a kis aprócska malőröktől eltekintve nagyon szeretem ezt az év eleji időszakot, ugyanis ilyenkor tele vagyok energiával és alig várom, hogy neki tudjak állni az előttem álló év megtervezéséhez. S mi a helyzet veled? Neki álltál már a 2020-as éved felvázolásának? Ha eddig még nem tudtál rá időt szakítani, akkor bizony itt és most jött el az ideje.

Hogyan állj neki az évtervezésnek?

Először is kezd a tavalyi éved kiértékelésével, gondold át 2019 sikereit és kudarcait. Értékeld a tavalyi év elején kitűzött céljaid megvalósulását, pontról pontra tekintsd át a szakmai és a magánéleted legnagyobb mérföldköveit. Ha az előző éved sikeresen lezártad, akkor pedig ideje a hangsúlyt áthelyezni 2020 terveire. Az évtervezés ugyanis segít elköteleződni a céljaid mellett, és 2021 elején majd nem csak az üres és sablonos újévi fogadalmaidra tudsz visszagondolni, hanem a megvalósított terveidre is.

5+1 tervező egy sikeres évhez

A gondolataim rendezéséhez én egy úgynevezett évrendező füzetet használok, ami kérdések és gyakorlati feladatok által segít rendszerezni a tavalyi év történéseit, és keretet ad a 2020-as évi terveimnek. Ha szeretnéd te is a maximumot kihozni az előtted álló évből, akkor íme 5+1 tervező, amelyek ingyenesen letölthetőek és csupán annyi a dolgod, hogy kiválasztod a számodra leginkább szimpatikusat.

YearCompass

A kép forrása: www.yearcompass.hu

A YearCompass füzetről ugyan már volt szó tavaly a blogon, de ez a bejegyzés nem lehet teljes az újbóli megemlítése nélkül, hiszen ez az egyik legismertebb ingyenesen letölthető tervező Magyarországon. 2013 óta minden év végén elkészítik, ki tudod nyomtatni bármekkora méretben, de természetesen online is kitöltheted. A YearCompass egy nagyon profin megalkotott tervező, aminek segítségével lezárhatod az évet és alaposan felkészülhetsz a következőre. Különböző kérdések segítségével tudod feleleveníti az elmúlt év történéseit, sikereit, a lezárást követően pedig segít célokká formálni az álmaidat. Érdemes több órát szánni a kitöltésére, így a végére világosan fogod látni a következő év feladataid.

Tipp: Én karácsonyra nem egyszer adtam ajándékba a barátaimnak, és mindig nagy sikert arattam vele. :-)

Letöltés: IDE KATTINTVA

Urban:eve – Inspirációs napló

A kép forrása: www.urban-eve.hu

Az Urban:eve blog szerzője is már évek óta elkészíti az egyedi grafikákkal illusztrált Inspirációs naplóját. Az oldalakat kinyomtatva spirálozhatod, beteheted a filofaxodba, vagy önállóan, füzetként is használhatod. Ez a napló azért különleges, mert a szokásos heti/havi/napi tervezőlisták mellett akár gyűjthetsz benne ötleteket randizáshoz, a rendszeres mozgáshoz, írhatsz inspirációs listát, illetve megfogalmazhatsz benne egy levelet a jövőbeni énednek, amit majd 2021 januárjában érdemes lesz újra elolvasnod. Ez a komplex napló kitér rengeteg területre, az egészségünktől kezdve a szakmai életünkig. Ez a tervező is ingyenes, viszont fel kell iratkozni Via hírlevelére, amire egyébként mindenképp érdemes, Inspirációs napló ide vagy oda. 

Letöltés: IDE KATTINTVA

365letszikra – Szikratervező

A kép forrása: 365letszikra.hu

A Szlafkai Évi által megálmodott Szikratervező is rendszeres visszatérő évrendező, viszont a többi évtervezőhöz képest egy kreatívabb nézőpont alapján veti górcső alá az elmúlt évedet, valamint számtalan izgalmas és érdekes kérdés segítségével segít megtervezni a 2020-as céljaid. A Szikratervezőben 6 témakört tudsz alaposan körüljárni: szemléletmód, motiváció, kreativitás, énidő, tudásvágy és inspiráció. Ez a tervező is ingyenes, és szintén ki lehet tölteni elektronikusan is, ha neked úgy kényelmesebb.

Letöltés: IDE KATTINTVA

Inspirál-lak – Inspirációs napló

Az Inspirál-lak blog írója idén is elkészítette Inspirációs naplóját, aminek a központi témája 2020-ban az éndidő, amihez kapcsolódva egy 10 napos kihívás is helyett kapott a füzetben. Az 53 oldalas tervezőben összeállíthatsz egy saját bakancslistát, meghatározhatod a pénzügyi céljaid, lejegyezheted a legjobb film és olvasás élményeid. A karácsony szekció külön fejezet kapott, így a 2020-as karácsonyt alaposan megtervezheted majd. Okos, letisztult tervező, ami nagy segítségedre lesz az idei évben.

Letöltés: IDE KATTINTVA

Klein Martina – 2020 évtervező workbook

Martina is készített egy designos évösszegző és – tervező workbookot, amely szintén segít lezárni a tavalyi évet, és megtervezni az előtted állót. Martina füzetében pluszban meghatározhatjuk az év szavát, készíthetünk benne vision boardot, leírhatod a következő 10 éved céljait, illetve helyett kapott benne egy szuper hálanapló rész. Természetesen van benne napi/heti és havi tervező rész is, valamint egy szokáskövető oldal, ami segítségedre lesz az új rutinok bevezetésénél. Ha tetszik Martina workbookja, akkor a töltögetése közben nézzétek meg a kapcsolódó videóját is itt.

Letöltés: IDE KATTINTVA

+1 Yearpreneur, ha vállalkozó vagy

Idén Lupui Iza (önismereti edző) és Kollár István (grafikus) is készültek egy specifikusan kisvállalkozóknak készült tervezővel, aminek segítségével kifejezetten a vállalkozásod sikereire, főbb mérföldköveire tudsz visszatekintetni, valamint segít rendszerezni a céged 2020-as évi céljait. Jelképes 1990 Ft-os áron tudod megvásárolni a 24 oldalas évrendezőt, bónuszként kapsz egy szokáskövető sablont, valamint egy 2000 Ft-os kedvezmény egy általuk szervezett kapcsolatépítő reggelire. Ha van vállalkozásod, akkor ezt a tervezőt mindenképp vedd meg, nem fogsz csalódni.

Itt megvásárolhatod: www.yearpreneur.hu

Workshopok a témában:

Ha az évtervező füzeteken kívül szeretnél jobban elmélyedni az évtervezés témakörében, akkor ajánlok most pár workshopot, ahol előadók és trénerek segítségével tudod megtervezni az előtted álló évet.

Ha szeretnéd, akkor velem is megtervezheted az évedet! :-) Gyere el január 15-én, 17.30-kor az Empathy Cafe & Bistroba ( Budapest, Arany János u. 31, 1051) beszélgessünk egy jót és tervezzük meg 2020-at, hogy 2021 januárban büszkén tekinthessünk majd vissza erre az évre. Az eseményre az alábbi linken tudsz jelentkezni: Tervezd meg az évedet egyszerűen!

Tervezd meg az évedet egyszerűen!
 Podcastok az évtervezésről:

Mit szólnál ahhoz, ha az évtervező füzeted töltögetése közben hallgatnál egy témábavágó podcast adást? Ha tetszik az ötlet, akkor ajánlom a két kedvenc évtervező epizódom.

  Most pedig Ti jöttök, beszélgessünk a komment szekcióban. Milyen volt a 2019-es évetek? Nem jó, de nem is tragikus? Vagy minden sikerült, amit elterveztetek?  Milyen céljaitok vannak 2020-ra?

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Get the Latest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2021 · on Genesis Framework