A kedvenc podcast csatornáim 1. rész

Ha közlekedek a városban, és nincs időm és helyem elővenni az e-book olvasóm, akkor kivétel nélkül mindig podcasteket hallgatok. Ha valaki nem ismerné a formátumot, akkor nagyon röviden összefoglalva a podcast tulajdonképpen egy bárhol és bármikor hallgatható audio anyag különböző tematikákra építve, igazából hasonló egy rádióműsorhoz, csak nincs frekvenciához kötve.

Külföldön már jó pár éve iszonyúan elterjedt, ellenben Magyarországon – számomra érthetetlen módon – eddig valamiért nem volt nagy a felhozatal. Viszont szerencsére az elmúlt pár hónapban történt valamiféle áttörés, a kínálat folyamatosan növekszik és egyre színesebb palettából választhatjuk ki a kedvenceinket. Ebben a bejegyzésben az általam leginkább hallgatott magyar podcasteket válogattam össze Nektek, természetesen mindenhol találtok majd linket is.

Szempillantás podcast

Az első, általam rendszeresen hallgatott magyar podcast csatorna, a Szempillantás Podcast csapaté volt, amit Tünde és Viki készít heti rendszerességgel. Ez a podcast tulajdonképpen nem más, mint két barátnő közötti fesztelen csevej, komoly és kevésbé komoly témákról. Terítékre került náluk már többek közt az egyik kedvenc topikom az időmenedzsment témaköre, továbbá körbejártak néhány karrierrel és pénzügyekkel kapcsolatos kérdést is, készítettek adást a párkapcsolati nehézségekről és persze még sorolhatnám a több mint 100 epizód tartalmát, de nyilván nem teszem, mert akkor soha nem érnék ennek az ajánlónak a végére. Alkalmanként csatlakozik hozzájuk vendég is, és ezek az epizódok is ugyanolyan klasszak, mint amikor csak ketten ülnek a mikrofon mögött. Ha unjátok a rádiót és a playlisteteket, akkor hallgassatok bele egy epizódjukba, nem fogjátok megbánni.

Kedvenc epizódom:  41. Idegbaj helyett időmenedzsment 

forrás: Szempillantás Podcast Facebook oldal

Nők az úton

2018. március 8-án indult útjára Csorba Anita és Szlafkai Éva podcast csatornája, Nők az úton címmel. A csatornára minden hét csütörtökjén kerülnek fel a legfrissebb epizódok, témájukat tekintve pedig elég széles spektrumon mozognak a tartalmak. Foglalkoznak mindennel, ami a tudatos, kreatív nőket foglalkoztatja, így beszélgettek már a karrierépítésről, a munka és magánélet egyensúlyáról, a vállalkozói életformáról, vagy éppen a kudarcok feldolgozásának módjairól. Gyakran csatlakozik hozzájuk egy-egy meghívott szakértő, így több szemszögből közelítve alaposan körbe tudják járni az adott témát. Minden új epizódot nagyon várok, mivel az összes beszélgetésükben találok legalább egy olyan gondolatot illetve tippet, amit tudok hasznosítani a saját életemre vonatkozólag is.

Kedvenc epizódom: Bonyolultan válaszolsz a “mivel foglalkozol?” kérdésre? Lehet, hogy multipotenciális vagy.

Forrás: Nők az úton Facebook oldal

Párnacsata

Julcsi, Laura és Viki podcast csatornája idén februárban indult, azóta szerencsére egyre többen fedezik fel maguknak. Az egyik olyan magyar  podcast, aminek az összes eddigi epizódját meghallgattam, és természetesen az újakat is megfogom. Julcsi munkásságát kezdetben a Youtube (HeyJulie) csatornáján keresztül követtem, így mikor megtudtam, hogy mire készülnek a barátnőivel, egy percig nem volt kérdés számomra, hogy lelkes hallgatójuk leszek. Olyan témákról beszélgetnek, amikről nem, vagy nem eleget beszélgetünk a mindennapokban, pedig igazán kellene. A szuper podcast csatorna mellett közösséget is építenek, van egy zárt Facebook csoportjuk, ahova a felugró kérdéseket megválaszolva lehet csatlakozni, illetve már közönségtalálkozót is tartottak Budapesten. Patreon csatornájukon keresztül támogathatjátok a lányokat, hogy minél több fantasztikus adást tudjanak majd készíteni a jövőben is.

Kedvenc epizódom: Karrierünk – Ahogy elképzeltük és ahol most tartunk

Lapozz a 99-re!

A Lapozz a 99-re! az egyetlen podcast csatorna, ahol meghatározták a fő irányvonalat, méghozzá az olvasáshoz és könyvek szeretetéhez kapcsolódó tematikát. Szabados Ági, aki egyébként a “Nincs időm olvasni” kihívás ötletgazdája is egyben, idén indította útjára a podcast csatornáját egy ügynökség segítségével, ahol meghívott vendégeivel beszélgetnek mindenről, ami kapcsolatos az olvasással. Áginak egyébként van egy szuper NIOK közössége is a Facebookon, ahol minden hónapban választanak közös olvasnivalót, és a hónap végén pedig alaposan kitárgyalják az aktuális könyvet. Ha szeretsz olvasni, akkor érdemes meghallgatnod a podcast adásokat, valamint csatlakozni a zárt FB csoportjukhoz is, de a közönségtalálkozókat sem érdemes kihagyni, mert nagyon szuper hangulatú volt eddig az összes alkalom.

Kedvenc epizódom: Egy irodalomrajongó utazó kalandjai

Forrás: szabadosagnes.blog.hu

A következő részben hozok még pár aktuális magyar kedvencet, de addig is kíváncsi vagyok a Ti favoritjaitokra. Hallgattok podcast csatornákat? Inkább külföldieket vagy vannak esetleg kedvenc magyar csatornáitok?  Ha van kedvetek, akkor linkejétek be az utolsó podcast epizódot, amit meghallgattatok. :-)

Get the Latest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 · on Genesis Framework