The Bold Type – Sorozatajánló

Bevallom, hogy vacsora közben nem a Révai nagy lexikont lapozgatom, hanem szeretek könnyed, agyat kikapcsoló sorozatokat nézni. Van pár kedvencem, de kifejezetten szeretem a “girlpower” sorozatokat, ami után úgy érzem magam, hogy most azonnal indulok – az sem érdekel, ha pizsamában és uborkás arcmaszkban vagyok – és megváltom a világot.  A mostani ajánlómban pedig pont egy ilyen sorozatot szeretnék bemutatni Nektek. 

A történet

Az alaptörténet onnan indul, hogy adott három huszonéves barátnő, Jane, Sutton és Kat, akik egy New York-i divat magazinnál dolgoznak különböző munkakörökben. Jane offline újságíróként dolgozik, Kat a magazin social media felületeiért felelős, Sutton pedig épp a divatrészlegen próbálja kibontakoztatni a szárnyait.  A sorozat egyik producere, Joanna Coles, az amerikai Cosmopolitan egykori főszerkesztője, aki több interjújában is elismerte, hogy az ő élete inspirálta az egész The Bold Type sztorit. Én 2 évadot láttam eddig a sorozatból, és most összegyűjtöttem Nektek 5 okot, ami miatt meg fogom nézni az újabb évadokat is. 

5 ok, amiért én (még mindig) nézem ezt a sorozatot: 

1, Girls support  – a 3 lány jóban-rosszban támogatja egymást, igaz sok mindenben különböznek, vannak dolgok amikben abszolút nem értenek egyet, de ha az egyikőjük valami miatt a padlóra kerül, a másik kettő azonnal felsegíti. A barátságuk minden próbatételt kiáll, tökéletes az összhang köztük a munkahelyükön és a szerkesztőségen kívül is. 

2, Témaválasztás – Szinte soha nem a könnyedebb utat választják a forgatókönyvírók, mikor ki kell találniuk, hogy miről szóljon egy-egy epizód. Példának okáért volt már szó az elmúlt két évadban a munkahelyi zaklatásról, a kontroll vizsgálatok fontosságáról, megélhetési problémákról, egyenjogúságról és még sorolhatnám. Egytől-egyik fontos témák, én pedig mindig tapsolok örömömben, ha egy sorozat foglalkozik ezekkel. 

3, Könnyed kikapcsolódás – 25 perces részek, szuper zenékkel megtűzdelve, és ami a legjobb, hogy a kicsit nehezebb témák is fogyasztható köntösbe vannak csomagolva. Egyszerre szórakoztat és inspirál, és egy évadon belül tökéletes az aránya a könnyedebb és elgondolkodtatóbb témáknak. 

4, Work-life balance  – Több helyen is olvastam, hogy ez a sorozat tulajdonképpen a Szex és New York sorozat és az Ördög Pradát c. film egyvelege, és valóban, ezzel egyet kell értenem. Ha szerettéttek ezt a két “klasszikust”, akkor már indíthatjátok is a lejátszást, mert garantáltan nem fogtok csalódni. 

5, Szerkesztőségi mindennapok – Ha érdekel bennetek, hogy milyen egy magazinnál dolgozni, hogyan készül egy újság címlapja, az egyes részlegekben milyen munkafolyamatok zajlódnak le két megjelenés között, akkor ez bizony minden kétséget kizáróan a Ti sorozatotok lesz.

 

Ha valami motiváló, könnyed sorozatot keresel a nyárra, akkor adj egy esélyt a The Bold Type sorozatnak. Nemrég ért véget a 3. szezon, de berendelték a 4. évadot is, úgyhogy továbbra is követhetjük majd Kat, Sutton és Jane mindennapjait. 

Ti néztek valamilyen sorozatot? Melyik az aktuális kedvencetek? Írjátok meg nekem kommentben!

Get the Latest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 · on Genesis Framework