5 dolog, amit próbálj ki márciusban

1-circlue

Mondj nemet!

Ha igazából nincs is kedved egy programhoz, ha nincs időd bevállalni egy plusz munkát a kollégád kedvéért, ha megkérdezik, hogy jól vagy-e, és csak megszokásból mondanád, hogy igen, akkor mondd ki bátran: nem!  A legtöbbünknek nagyon nehezére esik nemet mondania, mert engedünk a külső nyomásnak, mindeközben háttérbe szorítva az igazi akaratunkat. Viszont ennek nem muszáj így lennie és ez csak rajtad áll. Tehát ebben a hónapban, amikor valamire csak kényszerből mondanál igent, akkor gondolj erre a bejegyzésre és mondd ki határozottan és jó hangosan: NEM!

2 circlue

Aludj eleget!

Novemberben ne harcolj az idővel, ne éjszakázz egy feladat miatt, ne nyomkodd még éjfélkor is a telefonod, hanem menj időben lefeküdni és pihend ki magad. Ha érzed, hogy a tartalék elemeid is lemerültek, akkor meg főleg ne szabadkozz, hogy nincs időd a pihenésre. A megfelelő alvásmennyiség elengedhetetlen feltétele a jó teljesítménynek, úgyhogy ne sanyargasd a tested. 8 óra alvás csodákra képes, tehát ne keress kifogásokat és aludj eleget.

3 circlue

Mozgásra fel!

Ha már eleget alszol, akkor jöhet a következő lépcsőfok. Kezdj el futni, próbálj ki egy új sportot, iratkozz be egy konditerembe, indíts el otthon egy tornázós Youtube videót, igazából mindegy, a lényeg, hogy mozogj.

#Tipp: A Youtube-on keresel videót? Mutatom az én kedvenc csatornáimat:

XFIT Daily: link
FitnessBlender: link
eFit30: link

4 circlue

Olvass el egy verset!

Mikor kaptál utoljára a kezedbe egy verseskötetet? Ha halovány emlékeid sincsenek, akkor itt az idő: keress egy verseskötetet a polcodon, vagy írd be a Googleba a kedvenc költőd nevét és olvass el egy verset. Lehet rövid, hosszú, ismert vagy ismeretlen szerzőtől, teljesen rád bízom. Az én egyik kedvenc versem ez: link, de természetesen kíváncsi vagyok a Tiédre is, örülnék ha megosztanád velem kommentben.

5 circlue

Hallgass podcastet!

Tudod mi az a podcast? Rövid audio anyag, amely hasonlít egy rádióműsorhoz. Az egyes epizodókat letöltheted, vagy hallgathatod online is.  Hamarosan én is jelentkeztem ilyen mini podcast adásokkal, de addig is keress pár szuper magyar vagy külföldi podcast csatornát és iratkozz fel!

Milyen podcast adásokat követsz? Írd meg nekem kommentben!

Iratkozz fel most a csatornámra: link

 Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Get the Latest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 · on Genesis Framework