Heti kedvencek #11

A hét egyik legnagyobb kedvence egyértelműen a 4 napos hosszú hétvége, még a pocsék idő ellenére is. Egy halom teendőt kipipáltam végre a to-do listámról, köztük számos régen halogatott feladatot is sikerült abszolválnom. Ismét belevágtam a blogolásba, reméljük most tovább tart a lendület és ezúttal sikerül beillesztenem a hétköznapi rutinomba és tudom rendszeresíteni majd a bejegyzéseket.  Természetesen rengeteg ötletem és tervem van,  és most tényleg igyekszem egytől-egyik megvalósítani őket,  de először most arról írok Nektek, hogy miket szerettem a héten.

Mit hallgattam a héten?

Amikor hazafele zötykölődöm a vonaton, akkor kivétel nélkül mindig podcastet hallgatok. A podcast ugye tulajdonképpen egy bárhol és bármikor hallgatható audioanyag különböző tematikákra építve, hasonló egy rádióműsorhoz, csak nincs frekvenciához és időponthoz kötve. Magyarországon egyelőre nincs hatalmas felhozatal, de ahogy látom, a kínálat folyamatosan nő és egyre szélesebb palettából választhatunk. Egyik kedvenc magyar podcast csatornám, a Szempillantás Podcast, amit Tünde és Viki készít heti rendszerességgel. Ez a podcast tulajdonképpen nem más, mint két barátnő közti fesztelen csevej, komoly és kevésbé komoly témákról. Terítékre került náluk már például az időmenedzsment, a karrier és a pénzügyek, párkapcsolati kérdések és még sorolhatnám az eddig elkészült 52 epizód tartalmát, de nem teszem. Néha csatlakozik hozzájuk vendég is, és ilyenkor közösen veséznek ki egy-egy témakört. Ha unjátok a rádiót és a playlisteteket, akkor hallgassatok bele egy epizódjukba, nem fogjátok megbánni.

Milyen filmet láttam?

Mostanában láttam több szuper filmet is, ezek közül az egyik kedvencem a The Big Sick, ami Rögtönzött szerelem címen futott a hazai mozikban. Ha egy könnyed, humoros vígjátékra vágytok, akkor ez a film tökéletes választás lesz. A The Big Sick kerüli a klasszikus hollywoodi kliséket, ötvözi a komédiát és a drámát, üdítően őszinte és szívmelengető történet Kumail Nanjiani és Zoe Kazan főszereplésével.  A sztoriról röviden: A pakisztáni származású Kumail stand up komikusként szeretne befutni Amerikában, ami nyilván nem egyszerű, így Über sofőrként dolgozik, hogy fizetni tudja a számláit. Egyik este megismerkedik Emilyvel, aki végzős az egyetemen, a kapcsolatuk nem zökkenőmentes, de a fordulópont a filmben, mikor Emily kómába esik. A trailert az alábbi linken tudjátok megnézni, ha tetszik, akkor én amondó vagyok, hogy legyen ez a vasárnap esti filmetek.

Hol voltam? 

Mire jók az állami ünnep? Például arra, hogy meglátogass egy múzeumot. Én jó pár éve már rájöttem, hogy budapesti lakosként is érdemes néha turistát játszani és múzeumba menni, mert nagyszerű kiállítások vannak a városban. Még mindig kevesen tudják csak, hogy nemzeti ünnepeken ingyenesen látogathatóak a múzeumok állandó kiállításai, így ha pénzt szeretnél spórolni, közben pedig mégis csempésznél egy kis kultúrát a programjaid közé, akkor érdemes kihasználni ezt a lehetőséget. A héten a Magyar Nemzeti Galériába látogattam el, ami ugye a Budavári Palota épületében található, és egyszerűen lenyűgöző a gyűjtemény.  Ha ti is ellátogatnátok a múzeumba, de véges a büdzsé, akkor május elsejét karikázzátok be a naptáratokban.

Még néhány random kedvenc:  Buddies Burger ¦ Budai vár ¦ körtés-gyömbéres forralt bor ¦ filmzenéket hallgatni ¦kenyérlángost sütni  ¦ rendet tenni a szekrényekben ¦ Google Calendart használni ¦ utazást tervezni ¦

Most pedig Ti jöttök? Írjátok meg kommentben nekem, hogy mi az amit szerettetek ebben a hétben!

Get the Latest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.

© 2019 · on Genesis Framework