Feedly – Hogy ne maradj le a kedvenceidről!

Ebben a kategóriában mindenféle alkalmazást, programot fogok megosztani veled, amelyek segítségével szervezetebbé és hatékonyabbá teheted a mindennapjaidat, legyen szó suliról, munkáról vagy akár egy sima hétköznapról. A sorozat első része a Feedly RSS olvasó lesz, de elárulom, hogy már piszkozatban van az Evernote-ról szóló bejegyzésem. Annyit elöljáróban, hogy érdemes lesz azt is elolvasni.

De most ugorjunk vissza az időben egy kicsit, a dátum 2013. július 1., amikor is  végleg megszűnt a közkedvelt Google Reader. Őszintén szólva, engem nem igazán érintett mélyen a hír, hiszen akkortájt kb. 4-5 blogot ha követtem. Viszont, a Reader megszűnése miatt a felhasználók körében kialakult pánik hangulat miatt nagyon sok cikket, hozzászólást olvastam a lehetséges alternatívákról, többek közt a Feedly-ről. Szerencsére. Nem is kellett több és a kb. 1 perces regisztráció után rájöttem, hogy igen, ez az ami kell nekem. Letisztult design, átlátható menüpontok, játszi könnyedséggel kezelhető felület. Szabályosan rákattantam ezután a blogokra, sőt, így visszagondolva, ekkor már tudatosan kerestem az inspirációkat a saját oldalamhoz. Így történt, hogy az 5 blogból mára 320 lett a létező összes témakörben.  Tudom, tudom, elég jelentős ez a szám, de a Feedly segítségével remekül tudom kezelni ezt a mennyiséget.

Most pedig következzen egy rövid használati utasítás:

Az egyik ok, amiért én nagyon szeretem ezt az RSS olvasót, hogy könnyen tudom kategorizálni a blogokat. Ez a gyakorlatban így néz ki:

feedly1

 

  • Különböző nézetek között tudtok navigálni, szám szerint 4 opciót kínál fel a site: Title Only, Magazine, Cards és Full Articles. Én a Cards nézetet használom, számomra ez vált be a leginkább.
  • Ha új blogot szeretnétek felvenni a listátokra, akkor vagy kattintsatok a bal  sávban az “Add Content” menüpontra és ctrl+c/ctrl+v-vel illesszétek be a site url elérhetőségét, illetve egy másik lehetőség a Google Chrome Feedly bővítménye, amivel konkrétan egy kattintással importálhatjátok az oldalt az RSS olvasótokba.
  • Előfordul, hogy felgyülemlenek az el nem olvasott bejegyzések és nem is szeretnétek már elolvasni őket. Erre kínál megoldást a “Mark as Read” menüpont a jobb felső sarokban (pipa), valamint az oldal aljára görgetve is megtaláljátok ugyanezt a gombot. S jó hír a krónikus mellékattintóknak (pl. nekem), hogy a Feedly a parancs végrehajtás előtt kér egy megerősítést. (Are you sure you want to mark this entire category as read?)
  • Ha nincs időtök befejezni egy bejegyzés olvasását, akkor a “Saved For Later” gombbal megjelölhetitek és később nyugodtan végig olvashatjátok.
  • A bal oldalsáv legalján a három pontra kattintva beállíthatok rengeteg mindent, pl. a designt, de ugyanitt tudjátok “karbantartani” a kategóriákat is.

Tipp: Én minden vasárnap este nullázom a listáimat, hiszen amit addig nem olvastam el, tuti, hogy nem is fogom. Így legalább tiszta lappal indulhatok neki az új hétnek. Átvitt és szó szerinti értelemben is.

Kezeket fel, ki használja közületek a Feedly-t? Ha eddig nem szántátok rá magatokat, akkor most fogtok regisztrálni? Amennyiben kérdésetek van, akkor kommentben tegyétek fel nyugodtan. 

Get the Latest

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 · on Genesis Framework