Tervezd meg a boldog új éved!

El tudjátok hinni, hogy alig pár óra és itt az új év? Bevallom, nekem az egyik kedvenc időszakom az év eleje, ugyanis ilyenkor mindig benne van a levegőben az új kezdet lehetősége. Fogadalmakat már rég nem teszek, viszont január első napján mindig szánok pár órát arra, hogy visszatekintsek az elmúlt évemre, valamint kitűzzek megvalósítandó célokat, kihívásokat az előttem álló esztendőre. Az év összegzéséhez, valamint a következő év tervezéséhez idén is az évrendező füzetet használom, amelyet nektek is jó szívvel ajánlok. Itt tudjátok letölteni: ÉvIránytű 

Tekints vissza!

A mindennapi teendők mellett hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mennyi mindent is értünk el 1 év alatt. Elsiklunk az eredményeink fölött és csak arra koncentrálunk, hogy milyen terveket nem sikerült megvalósítani, pedig egyáltalán nem erről kellene szólnia az év végi számvetésnek. Személy szerint nekem is sok tervem csúszott át 2018-ra, sőt lehet valamelyik álmomat majd csak 2019-ben tudom valóra váltani, de ettől függetlenül nem érzem úgy, hogy az elmúlt évem csak időpazarlás lett volna. Szánj te is egy kis időt a visszatekintésre: Miben fejlődtél? Melyek voltak a legnagyobb kihívásaid? Milyen eredményeidre vagy a legbüszkébb? Írd össze a legnagyobb sikereseidet, utána pedig veregesd vállon magad, mert bizony megérdemled!

Tervezd meg az évet!

Tervezésnél általában negyed éves bontásban gondolkozom, az elérendő nagyobb céloknak így jelölök ki határidőket. Természetesen minden kitűzött cél egyedi, tehát elképzelhető, hogy egy projekt (pl. egy fél éves továbbképzés) 2 negyed évet ölel fel, akkor értelemszerűen 6 hónapos tervként írom be a naptáramba. Az új évre négy célt határoztam meg, az egyik ezek közül az, hogy végre valahára rendszeresen fogom írni (és nem csak írni!) ezt a blogot. A másik tervem egy kicsit más tematikájú, szélesebb célközönségnek szánt, de elképzeléseim szerint ott már nem egyedül, hanem egy szuper csapatban fogok dolgozni. Hogy miről is beszélek pontosan? Nos, az nemsokára kiderül. Ezeken kívül még két nagyobb tervem vár megvalósításra (írni fogok róluk a későbbiekben, ígérem), és persze a nagyobb volumenű célok mellett akad pár kisebb is, viszont mindent csak szép sorjában, meglátjuk, hogy mi minden fér bele 2019-be. Unatkozni idén sem fogok, de hát amúgy sem szeretek. :)

Nektek milyen volt a 2018-as évetek? S milyen terveitek vannak a 2019-es évre? 

Boldog új évet kívánok!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Get the Latest

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 · on Genesis Framework