Miért indíts blogot 2019-ben?

Nagyon régóta kacérkodom a gondolattal, hogy elindítsak egy blogot, ahol megoszthatom mindazt, ami érdekel és aktuálisan foglalkoztat. Őszinte leszek, ezt a domaint körülbelül 4 éve vásároltam meg, tehát tényleg nem mondhatja senki, hogy elhamarkodtam az elindítását. Az igazsághoz hozzátartozik természetesen, hogy anno is elkezdtem bejegyzéseket gyártani, de sajnos nagyon hamar alábbhagyott a kezdeti lelkesedés, plusz a maximalizmusom is jelentősen korlátozott a blogposztok írásában. Viszont napi szinten ott motoszkált a fejemben, hogy mégis bele kellene vágnom, és úgy döntöttem nem várok az újévi fogadalomtételre, hanem most, mindenféle csinnadratta nélkül megnyomom a play gombot. A kérdés ugye adott: miért indítok blogot 2019-ben, ha egyszer Dunát lehet rekeszteni belőlük. Jogos a felvetés, de mégis úgy gondolom, hogy megéri.  Ebből a meggyőződésből indítottam el a mai nappal az oldalam, mert hiszem, hogy igenis van még igény az egyedi tartalomra. S most pedig felsorolok 7 érvet, hogy erről Téged is meggyőzzelek.

1. Szakértő leszel

Mindegy, hogy főzés, divat vagy aranyos kiscicák, mindenkinek van minimum egy érdeklődési köre, hobbija. A blog írás  pedig egy út ahhoz, hogy elmélyedj a számodra legkedvesebb témákban. Egy eszköz, aminek segítségével gyarapíthatod a  tudásod, anélkül, hogy az kötelező lenne, pusztán kedvtelésből. Kétségkívül a blogolás az egyik legszórakoztatóbb módja a tudásod gyarapításának, és hát ugye ki ne szeretne szórakozni?

2. Növeled az online jelenléted

Egy blog tökéletes lehetőség arra, hogy láthatóvá válj a Facebookos bejegyzéseid és az Instagram képeiden túl. Te vagy a kapitány, te irányítod a történetet, rajtad múlik, hogy kinek mutatod meg, hogy ki is vagy valójában, mi az, ami igazán érdekel. Ha szeretnéd, akkor akár prezentálhatod a munkaadódnak, hiszen egy jól felépített, rendszeresen frissített platform tanúbizonyságot adhat a kitartásodról és a motiváltságodról, amiért talán egy plusz pontot is bezsebelhetsz a főnöködnél.  A blog egy lehetőség, hogy észrevegyenek, élj vele.

3. Kihívást állítasz saját magadnak

Tudom, úgy tűnhet, hogy ma már tényleg mindenki blogol, de ennek nyilván oka is van. A blogírás egy eszköz, hogy picit felrázd magát, kicsit kilépj a megszokott mókuskerékből. Egy lehetőség, hogy írj, fotózz, kutass és arra kényszerít, hogy picit gondolkodj a “dobozon” kívül is.

4. Új dolgokat tanulhatsz

Egy blog segítségével megtanulhatod a hatékony online kommunikáció fortélyait, megmászhatod a personal branding lépcsőfokait, ha zavar a blog design, akkor még alapszintű honlap szerkesztési ismereteket is elsajátíthatsz.  Csakis rajtad múlik, hogy mely területekbe ásod magad bele leginkább.

5. Különlegeset alkothatsz

Sokan nem gondolnak bele, hogy a blog írás egy nagyszerű lehetőség az embereknek arra, hogy hallassák a hangjukat. Legyen az állatkínzás, szabadságjogok korlátozása, a vízkészlet drasztikus csökkenése és még sorolhatnám.  Ha már egy emberhez eljutott az üzenete annak amit képviselsz, akkor már elmondhatod, hogy megérte. A bejegyzéseiddel szempillantás alatt aktív véleményformáló lehetsz és örökre búcsút inthetsz a passzív hozzáállásnak. Ez elég jól hangzik, ugye?

6. Új tapaszlatokat szerezhetsz

Az írással egy új tér nyílik meg előtted,  virtuálisan és a valóságban egyaránt. Kommentek, social media, és más blogok. A blogolás kitágítja a horizontod, olyan emberekkel kerülhetsz kapcsolatba, akikkel egy blog nélkül soha.

7. Dokumentálhatod az életed

Soha, senki nem mondta, hogy fontos, hogy naponta ezren olvassák a bejegyzéseidet. A te blogod, kezdj vele azt, amit szeretnél. Lehet a blog neked nem lesz más, mint egy hely, ahol megoszthatod a gondolataidat, az éppen aktuális problémáidat, a hétvégi moziélményeidet, a kedvenc receptjeidet, egy szóval: az életed. Viszont akár most hajlandó vagyok veled fogadni egy Túró Rudiban, hogy 5-10-30 év múlva visszagörgetve az oldaladat, vállon fogod veregetni magad, hogy ez egy remek ötlet volt.

Nem is győzködlek tovább, csak még egy utolsó jó tanácsot adnék: ha úgy döntesz, hogy belevágsz ebbe a műfajba, akkor a legfontosabb feladatod az, hogy megtaláld a saját hangod. Ugyanis csak így válhatsz egyedivé és utánozatlanná. S aztán ki tudja? Lehet én leszek a következő olvasód.

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess a Facebookon is!

Van már blogod? Linkeld be! Tervezed az indítását? Milyen témakörben gondolkodsz? Kommentálj és beszélgessünk a blogolásról!

Get the Latest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2020 · on Genesis Framework